Tuesday, May 19, 2009

Aku Hipokrit?

Semalam aku pergi balik Kedah utk visit auntie aku (Mak Ngah <--mulut dia non-stop)

On da way gi, mak stop kat perhentian sbb nak kencing. Okay then, aku lilau2 mata tgk apek2 ensem wat keje munggah. tapi pelik sbb dia x punggah tapi masukkan barang. Ala, mcm biasa la - kes seludup. <---ADAKAH AKU HIPOKRIT? sbb biar diaorang berleluasa? Credit x cukup and kalau Call Police amik masa.


Then sambung perjalanan to Yan, Kedah. Aku pergi pakai baju kurung (sbb takut Mak Ngah bising) <--- ADAKAH AKU HIPOKRIT? aku terpaksa pakai sehari suntuk sbb nak jaga hati orang tua2.


Jumpa Mak Ngah - salam, gurau2 sedangkan aku masih bengang dulu dia tuduh aku rosakkan TV dia <---- ADAKAH AKU HIPOKRIT? aku buat macam ni sbb taknak mak aku malu, nanti dia (refer to Mak Ngah) kata mcm dulu plak, "anak kamu tu sombong sangat aihh..muka tak mau senyum"


And 18 Mei itu birthday Mak, sbb tu aku jadi baik sbb xde hadiah, just a kiss and a hug.


P/S: Aku hipokrit ker? atau tu cara nak selamatkan diri dari masalah seterusnya? kamu pernah hipokrit??? pernah tak??

9 Comments:

::LiYa:: said...

semua manusia hipokrit!!!
hahahaha....

Nem0 o0h Nem0 said...

kekadang hipokrit ni perlu jugak dlm hidup..

I_Hate_Lolipop said...

Liya: Haha..harus kan?..hipokrit kecik2 perlu tp bab member aku jenis lepas je.

Nemo ooh Nemo: aku akn cuba jadi hipokrit selagi terdaya..

greenieycactus said...

i hate hHYPOCRITES...but sumtime i cAN be hypokrit.. dunia maybe???

ugly duck said...

hipokrit itu normal la...

I_Hate_Lolipop said...

greenieycactus: dunia, maybe.totally agree.

ugly duck: normal ek? yay! so next time leh hipo..hipo..

::LiYa:: said...

mane ade manusia yg jujur 100%...
kite bukan bersifat maksum..
alah....
stakat mende2 kecik tu xpela...
lgpon tuk menjage ati org,
bawak kebaikan ape...
but there r few things yg perlukan honesty...tepuk dada,kite pk sndiri mane yg terbaek!

I_Hate_Lolipop said...

Liya:aku x mahu tepuk dada, nanti sakit t*tek.

::LiYa:: said...

bungok!
hahahahaha...
lantak kamu!