Friday, May 8, 2009

Jangan Derhaka! Part 2

Perjalanan ke KL - mula2 mak aku bawak dari KK and belum sampai Jelapang, Ipoh : Mak aku menguap (baru 10 minit drive) - so tukar driver, and aku jadi driver from KK-KL-KK semula. (penat nak mati, motif jgn derhaka).


...mom tgh minum sebenarnya ni baru 5 minit drive from home..


...ni pic terakhir(2 pic je pun) sebelum aku ambik alih bawak keta...

tapi ada satu story best, masa kat area kg.baru - traffic kurang lancar. Ada satu makcik melayu yg sgt RUDE. Dia hon2 aku sebab aku jarak dalam 2 1/2 meter je dari keta depan aku. matila*. Makcik blakang keta aku (ok keta mak aku) tu hon sbb suh aku rapat2 ngan keta depan. gila*. Hello jem okay, nak aku langgar je keta depan ke?.

Yang buat kes ni panas :
mom :"sabar kakak, biasa la manusia x sabar".
aku :"x boleh sabar mak, tgk muka dia bebel and menggedik"

so mak aku tgk la muka pompuan tu guna cermin, DIA TUNJUK PENUMBUK kat mak aku. okay aku jadi sgt panas, then pompuan tu hon2 lagi. Yang nak hon2 tu kau nak cepat gi menyusu badan kat anak lapar ke? - aku geram, and mak diam.

lepas je traffic light hijau - dia hon again!! mak kata sabar (okay aku x nak derhaka) sabar tapi dalam hati aku maki sampai mati makcik tue. then kes menjadi bila terbukak window and *finger* kat makcik tu. Puas!! mak ampun ye mak, dia sgt rude.

P/S: Jgn DERHAKA ckp mak, tapi kadang2 org lain yang kurang ajar pada mak anda harus diajar. and pic makcik tu xde sbb aku driver then sape lagi nak amik gambar kalau bukan aku.

12 Comments:

::LiYa:: said...

bungoks gile makcik tuh!
apsal org kat kl mostly rude eh?
wpon tua bangka tp nak rude gak...
bagus sbb raised middle finger kat makcik tuh!
hhahahahaha...

I_Hate_Lolipop said...

haha..brani buat mak aku, so sila jwb dgn anaknya ye.

mostly yup - spjg pengalaman aku malays yg selalu rude! tu yg pasti!

::LiYa:: said...

ngok ngek kan...
hectic life kat sane buat dorg jadi camtuh kot....
huuuuu...
weh,kamu da ade kat kuale?
watpe skang?

Nani said...

Jahat makcik tu, bagus sbb balas balik. Driver key el always mcm tu. nxt tyme terus je stop kreta n ckp maaf kreta sy rosak!..hihi

Signorina Syima said...

lor... kalau aku kan.. aku pun join dia main hon.. pastu aku bawak selow nak mampus bg dia panas hati..

silap besar la kalau kena ngn aku.. eh makcik itu bawak kete besar ke??

I_Hate_Lolipop said...

Idea sgt bagus mcm idea my bro.tp masa tu marah x tahan sgt-so x leh pikir.

Tak Kelisa jerh..kecoh sgt makcik tu. lain la kalau bawak BMW X6 ke..k gak.

matjang said...

mak ko mmg stylo mase minum air...spek hitam lg...makcik mardihah terbaik wok

I_Hate_Lolipop said...

style kan? tu spek bonia fave dia..baru beli.yg dulu tu kan aku dah curik..

~ilyanie_usyuk~ said...

Yeahhhh!
Aku sokong ko F*** makcik tuh.
kurang ajar woo
ingat dia sorang jek ke yg rush kan?
benci kan org KL ni?
Opssssssssss

=)

I_Hate_Lolipop said...

haha..tapi tak suma driver kat KL mcm tue. cuma makcik tu sengal, ingat aku ni driver lemah..lum aku buat drift lagi *hahaks

Rudy said...

You..berani you buat finger yer?..
wakaka..

I_Hate_Lolipop said...

Hey Rudy, dtg jugak kat myblog ek. tQ, and yes mmg i brani.