Tuesday, May 5, 2009

Kisah Nena yang Sengal

Aku dah siap tunggu bas kul 9 malam ni..barang2 dah bg kat abg letak umah dia. Then lepak2 dalam ruang kosong ni, teringat yang Weekend ni Mother's Day. Pastu 18 Mei ni Birthday mak aku. Hadiah apa nak bagi..then aku flashback masa umur 6 tahun (Tadika Islam) ada satu kisah budak Nena nama dia ...

Nena: Mak nena nak mainan masak2 mak.(sambil goyang manja tepi mak)
Mak: Masak2 ape?

Nena: Ala, mainan masak2 yg ada periuk, kuali, pinggan..

Mak:Ohh..pergi kat dapur, semua ada mak bagi pinjam.

Nena: Taknak..mak boleh la mak, kat sekolah suma org ada.(nada suara nak nangis dah).


Mak si Nena masa tu tengah siap2 nak gi keje. So situasi agak kelam kabut, mak Si Nena takut punch card merah.

Mak: Sudah..main je apa yg ada..
Nena: Ala mak, kat Fajar tu ada jual mak..boleh la mak...(nangis sikit + sebak = sbb mak x layan)

Mak: Bye mak nak pi dah.

Nena pun nangis dan mood bertukar sepi walaupun ada abg2 yang suka usik2 dia. Petang tu mak balik kerja..

Mak: Nah, pi masak apa nak masak, mak lapaq.
Nena:Huk!..mainan masak2..yeahh...(sampai lupa ckp terima kasih pada mak)


Nena terus ajak abg no.2 yang muka jambu jadi suami dia..and dia jadi isteri (sumbang mahram giler, ni sbb Nena takde adik bradik pompuan - dia sorang je)...lalala~ nena sgt happy dapat set mainan masak (dulu2 sape ada set masak2 dah kira boleh blagak la), tapi dia x tahu yang gaji bahagian nak beli barang dapur terpaksa dikurangkan.(Si Nena bukan org senang masa tu, actually she came from a broken family)



P/S: TQ mak, bukan hanya untuk set masak2 ni, tapi sepanjang hidupnya Nena. Maaf selalu buat mak marah, tension, sedih, geram, malu or sebagainya perasaan yang mak rasa dan sembunyi dalam hati seorang ibu. I love you mak, only you.

**Yup, Si Nena itu Aku**

12 Comments:

I_Hate_Lolipop said...

Aku sayang mak aku!!!!!!

Anonymous said...

mak u sgt tabah sbb ada anak mengada mcm ni.heh sowik..Happy mother's day..

~ilyanie_usyuk~ said...

Wuwuwuuwuwu
Saya pon sayang mak saya jugak!
My mom's is everything for me!

Yeahhhhhhhh
=)

I_Hate_Lolipop said...

tapi mclong ko musti nade2 time kecik.hiks

::LiYa:: said...

ko mmg ngade!
tp mak ko msti bangga ade anak cam ko!
heee....
sempena ari ibu,
belikan mak ko set barang masak!
diz tym yg real la babe...!
mangkuk vision tuh.

I_Hate_Lolipop said...

giler kau..mangkok kaca tu mahal.the smallest pun around 300.mana nak cari *sengal sambil tgk buku akaun.

::LiYa:: said...

share la ngan abg2 ko!
dush!
ko share la spoloh hengget je!

I_Hate_Lolipop said...

meaning aku share tp aku bayar 10? haha pastu kena lempang ngan abg aku..masuk akaun utang dia (yg lepas2 pun aku tak bayar)

xpe yg pasti lusa turun KL - time tu aku dah tahu apa abg aku nk buat (dia akan cover adik2 dia skali)

::LiYa:: said...

hahaha...
bes la ko ade abg!
bak 1 abg ko!

I_Hate_Lolipop said...

sorry my abg is not for SALE! *hiks

::LiYa:: said...

bg pinjam la!
hahahaha...

Nani said...

Happy Mom's Day...