Monday, May 4, 2009

Acara Sukan di Bilik Tido!

Dengar tajuk macam lucah je (maybe aku je yg fikir lucah koyt), tp inilah tajuk yang seswai sbb buat aku peluh2 selama 6 jam. Actually ini aktiviti pagi2 semalam, yakni 2 hari sebelum pulang ke Kuala Kangsar my hometown (tak sabar nak lalu depan MCKK~ boys are HOT)*OMG

Majlis sukaneka bermula dengan ucapan: Pagi tue aku bangun awal sebab mak aku call & memulakan tazkirah di awal pagi. dengar je even hati aku masa tu merintih, "mak nak tido jap je".

Bacaan Doa: Then lepas abis sembang ngan mak aku pun solat subuh, sentiasa berdoa semoga aku dapat yang terbaik untuk exam even aku malas study pun (mak kata Allah akan tlg org yg berdoa).

Perasmian: Aku pun mula memunggah sampai bersepah satu bilik.

Persembahan: Tetiba time punggah2 nie, aku terjumpa beberapa barang dan kenangan yang menghiburkan aku :

1) Magazine Favourite aku!

kenapa maskulin? even ni kira for him magazine, aku ttp suka sbb ada model hot!

2) Kad Birthday masa 2nd year from eQi


suka kad yg ni sbb ada kata2 semangat. tp nape tahun ni takde kad birthday???

3) Name Tag utk acara Urban Studies Super Bowl dari Taufik


4) Botol Pepsi cap Thai masa beli kat Bangkok (singgit je)


5) Bendera student Indon kasi (actually aku mintak-x malu)


Acara Bermula: aku pun start keje kemas barang-kemas2, simpan baju2 & susun buku2 masuk dalam kotak. bukak almari plastik, pastu cari satu lagi khemah x jumpa2 (rupanya encik AliQ x kasi lagi khemah yg besar tu- ni sure nak buat harta nih)..then penat..then minum..penat balik..minum balik..penat..tido jap..penat..lapar *time ni aku gi kuar jap bli makanan kat bawah flat ni haa..

Upacara penutup: Buang sampah dalam tong - ini dipanggil acara bergotong-royong (tp motif aku sorang je buat sendiri). Akhirnya, selesai satu kerja yang penat, acara bersukan dalam bilik. badan sudah berpeluh2, so gi mandi and tido sambil tunggu eQi call ajak gi lunch.

P/S 1: Hati sangat girang nak balik umah, sbb leh gi usha budak MCKK, pastu makan laksa kuale, mandi sungai ulu kenas, ikut mak gi main petanque (yg ni x berapa nak seronok), jumpa member lama, gosip kat KFC (kat kuala kangsar ini je restaurant yg mega dalam pekan) and start swimming utk FIT seperti sediakala.

P/S 2: Tp hati juga sedih sbb lepas ni kawan2 dah tak de, aku kena survive sendiri.

P/S 3: Aku teringin main PS3. Best ke huh? sape ada ajak la aku dtg umah dia. nak main Sim City 4..*yay!

16 Comments:

::LiYa:: said...

ceh!
ko lupe daratan ke?
budak mckk jd toy stuffs ko je nnti!
cari la yg tua sket!
=p

I_Hate_Lolipop said...

hehe..anak ikan babe.yg tua dah ada, kena la cari spare anak ikan sama..*Gosh

Nem0 o0h Nem0 said...

aku pun suka bc maskulin cz ade laki hott.. =p

I_Hate_Lolipop said...

sgt hot tambah2 yg ada 6 pax.*OMG - sambil geget jari.

~ilyanie_usyuk~ said...

Kem salam kat mak awk.
HEHEHE~

Mesti saya sunyi da takda teman nk g sup juara da
HAHAHA~

I_Hate_Lolipop said...

haha..gi la ngan eQi. Dia kan diva sup juara..

::LiYa:: said...

hoh!
sungguh geli niat mu itu!
hahahaha

I_Hate_Lolipop said...

Aku still free liya, kau dah stuck ngan mr Z..aku leh play2-play safe *hiks

::LiYa:: said...

play safe?
huh...
ahahaha...
baru smlm aku ckp kat z,
aku cam terlupe aku da bertunang...
baru ingat nak flirt2...
hahahaha...

I_Hate_Lolipop said...

Play safe adalah satu ayat yg tertera pada satu kotak kecil yang ada 3 pieces of gelung getah ya *lol

ko jgn nak menggatal. dosa tau, tak bau syurga..

::LiYa:: said...

chup!
ko penah bawak play safe ke skolah dulu kan?
apsal tak tunjuk kat aku!
=p
bek..aku xkan menggatal!

I_Hate_Lolipop said...

Haha..cilaka sgt kes tu, then blacklist aku..si Miza ar gi bocor rahsia..kalau x, si Vithia ek (lupa nama) dia tulis gelang getah *hahaha buduh.

::LiYa:: said...

miza ke yg btau??
chup..apsal miza kenal play safe tuh???
hahaha...
lawak siak la vithia tulis gelang patah...gelang patah ape lembik2 camtuh!hahahahahhahahahhaahahah...

I_Hate_Lolipop said...

gelang getah la sengal..bukan gelang patah (tu nama tempat)..tu yg aku nak tahu, mcm mana miza leh tahu?.

Nani said...

Baru nak comment bout ur post, then terbaca comments kat atas ni, sy nak tergelak..play safe huh *likess

::LiYa:: said...

aku pon tak tahu cane miza leh tahu!
huuu...
blacklist miza!