Sunday, May 24, 2009

Terlanjur : RAHSIA or CERITA?


Hye, hal ni aku simpan since 2 days ago. Member baik aku yg satu sem tak berjumpa datang rumah. Lama2 borak then dia cerita satu hal yg aku pun tak pasti nak nasihat mcm mana.

Kawan aku ni (Noni nama tipu dia) ada bf (bf dia perfect = ensem + bijak + kaya)..tapi Noni ni Terlanjur dengan bf-bf(2 orang yer) kawan kolej dia.(budak2 laki tu member kelas dia jugak). So sekarang Noni tension, dia rasa bersalah pada bf dia and pada kawan2 kolej dia.

Aku dah nasihat supaya tak buat lagi and Noni kata dia dah insaf cuma rasa beban sbb simpan rahsia ni kat kwn dia. so pendapat korang, harus ke si Noni ni cerita pada kawan2 dia yg Noni dah main dgn bf diaorang or just let it be a secret ?

P/S: Kalau buat jahat sampai bila pun hati tak senang.

Terlanjur / main : having sex.

25 Comments:

Rudy said...

wow~ better suruh dia keep as a secret la. biar dia je terbeban jgn sakitkan hati org lain

za-za said...

hrmm... kalau aku pon sengal nak nasihat dia camne..

tak bgtau kesian plak kat kawan dia tuh.. kang bgtau bleh jd perang..

aku rs kan.. better bgtau je..(tu pon klau dia sanggup) untuk kesedaran dia dan kebaikan kwn dia gak.. kalau tak sanggup keep as a secret la..

adawiah.zaini said...

jgn bgtau sape pn. secret itu penting.

Signorina Syima said...

pertama... kita jgn sibok hal orang..

kedua... biar kan perkatra itu menjadi rahsia.. sbb kita duduk dalam komuniti melayu yg mulut pant*t!

itu sahaja...

Aru arumudin said...

Rahsiakan.. keep it secret..

::LiYa:: said...

better rahsia kan...
kebenaran yg mungkin membawa kpde pecah belah 1 hubungan,
adelah lebih baek kekal menjadi rahsia...bukan aku cakap.tpi ustazah cakar harimau tu cakap!

uptownkitz said...

Ungkapan rahsia memang tercipta agar suatu perkara kekal menjadi rahsia.. coz kalau d ceritakan, taklah ianya jadi rahsia ngeEEeee~~

Shahrul Azry said...

terus terang 2 penting!

Budak Terbang Pakai Kadbod said...

jangan kasi tahu sama itu bakal "partner" korang...

jangan sesekali..
simpan dalam paler udah...

I_Hate_Lolipop said...

Rahsia..mmg penting.so aku akan ckp suh dia rahsiakan je.tapi sampai bila dia leh rahsiakan pun x tahu.cuma takut one day terhidu habis..pecah semua.

aku just doa semoga tuhan lindungi and maafkan dia.

P/S: aku juga tak perfect utk bercakap ttg hal org lain.sekadar membantu.

::LiYa:: said...

kalu die da bertaubat,
insyaAllah rahsie tu kekal rahsie...
tp ape2pon,
sume yg berlaku ade hkmahnye...

Budak Terbang Pakai Kadbod said...

kalau pecah...

hu3x..pandai2x ar nak hidup

I_Hate_Lolipop said...

Liya: mungkin, aku harap xde masalah.

bdk terbang:haha..kalau aku, lari jauh2,amik flight gi overseas, sana ada mamat hot.

Budak Terbang Pakai Kadbod said...

ha..tahu pun...

ermm..ak dah membayangkan sesuatu...

hu3x..

I_Hate_Lolipop said...

membayangkan ape??

::LiYa:: said...

kalau pecah....
haa....
tu ade la hikmah nye tuh!
huhu....

I_Hate_Lolipop said...

hikmah ape? terus lari je ar..

ugly duck said...

giler baek noni..
kalo makwe aku wat camtu...aku langgar dia ngan LRT..

I_Hate_Lolipop said...

kejam giler kau nak langgar ngan LRT.x baik la dosa, biar tuhan je balas.

Anonymous said...

bergantung pada invidu nak beritahu atau tidak..pokok pangkalnya, kita berserah pada Tuhan dan bertaubat apa yang telah kita lakukakan..
Mudah2an taubat kita di terima..amin~

I_Hate_Lolipop said...

Ameen...

MiSs. iEkA said...

huhu.. byknye en3 dipenuhi dgn nama noni..
sumpah xsuka noni n sesiapa nm noni..
sbb ex gf bf sy la ni...
sgt la jht n xsuke mndengar nmnye & seumpama dengannye..
huhu...

I_Hate_Lolipop said...

so miss ieka..lepas ni i tak taruh nama noni, nama kiah..

Budak Terbang Pakai Kadbod said...

"membayangkan ape??"

membayangkan ko tengah dihenjut oleh mamat hot kat sana..

ha3x..

Anonymous said...

best dowh henjut awek. awek pon yg nak..mana xkena henjut...pergh..tetiba dah mengeras kot balak. demmm..