Monday, May 25, 2009

Perempuan Malas!

aku mengaku aku bukan perempuan yang pandai masak. Tapi mak kata aku bukan tak pandai masak, tapi malas amik tau hal masak. Yer aku mengaku, aku malas..

Sekarang dah pandai sikit masak asam pedas, lepas ni nak belajar masak Kari (kari ni runsing sbb aku jadi keliru nak masuk apa dulu)..

Apa2 pun western paling senang and berkhasiat. Tapi takkan laki aku nak makan western je (lain la aku kawen ngan org puteh - abg mat salleh*hahaks)

P/S: Prinsip aku mudah, bersenang2 dahulu. bersusah kemudian. Ye la, dah kawen nanti susah, nk masak, basuh baju, urus anak2, urus laki...*sigh - so aku bersenang lenang dulu.

23 Comments:

sayalahfaizul said...

betulkan prinsip tu wak... hahaha

I_Hate_Lolipop said...

x mahu..tu prinsip - sbb dah jadi prinsip,maka hati musti teguh. relax dulu sbb sampai tua perempuan kena buat keje..huhu

puterahati said...

hahaha..
senang2 cari la laki keje chef..

Rudy said...

Lelaki masak lebih mantop dari gals.
wahai perempuan2, terima je hakikat u'all tak pandai masak.

I_Hate_Lolipop said...

puterahati: x mo laki chef. kang pot pet mcm chef wan.

Rudy: wawah...ini sudah lebey.abis ur mom ke ur dad yg slalu masak? hati2 bila berkata..

RainMe LeoBellicose said...

buat air pun mesti pandai

I_Hate_Lolipop said...

(baca dgn nada blagak)

ala..ckp je air ape nak?..

semua buley la! x main la sirap bancuh kordial....juice2 or hot choco leh jugek.

::LiYa:: said...

aku tgah blaja masak!
huhu...
mari2...
cuti2 neh blaja masak!

za-za said...

hahaha..laki aku suke kari..tp aku saje takmo masak kari..kenkadang je buat kat dia :p
asam pedas kami dua2 org suke..
ngehngehngeh..3hari pon takpe..

adwani said...

hu

.kakijalan. said...

aku tolong buat kan santan untuk kamu ek? (takde niat ape ape tau.heheh)

I_Hate_Lolipop said...

Liya: wah dah rajin kamu nak masak2..x sabar ke cik Liya?

Zaza: ari2 makan asam pedas? busan giler.blaja la masak dek non oii.aku prefer kari pekat(kari mamak) than kari cair2..

Adwani: hu?<-- ape maksud kamu?

Kakijalan: Betui ke nak tlg? seyes takde niat?

ugly duck said...

dah bleh masak asam pedas tu..kira dah terer la..
susah wo nak cari pompuan pandai masak sekarang neh

I_Hate_Lolipop said...

bley sambil tgk resepi.hahaha..step2 tu leh la tau sikit2.janji ada rupa asam pedas sudah.

A.I.Z.A.T said...

ala tau masak basic2 ok ar tu.
kire xde ar teruk sgt.
heheh.wah ni ade ati nk kawin omputih ke? toksah ar.payah..
heheh..tp ok ar dpt blaja ngan mak, bkn snang tau.akak2 ipar sy bnyk yg volunteer nk blaja masak ngan mak sy. heheh..anyway.take care

I_Hate_Lolipop said...

Aizat: thanx ar sbb ckp aku kira ok bab masak nih.hahaha *tetiba rasa semangat.

Aku kalau dapat kawen ngan omputeh, nangis mak aku kang..kawen ngan org melayu sudah..kang anak mix2 ni kena culik plak.

greenieycactus said...

sengal oh ko...masak megi je senang..haha

I_Hate_Lolipop said...

magi dah jadi satu kepakaran aku.so aku nak yg mencabar lagi dari yg nie..

::LiYa:: said...

mula2 dulu,
aku masak bawak lappy g dapor.
sbb aku donlod resipi kat tenet.
so aku malas salin.
hahahaha....
btw,
aku mmg tak sabar!

I_Hate_Lolipop said...

giler lah tahap malas kamu..aku nak bgtau Mr.Z...bakal queen dia nih PEMALAS.

za-za said...

isk.. aku ckp je ibarat makan 3 hari asam pedas tak jemu sb kami hantu asam pedas..

aku besenye masak hari2..

pasal kari tu aku tak suke ah kari mamak.. aku prefer gulai mak aku.. hahaha.. laki aku mmg suke kari pekat.. leh geng dgn ko!

I_Hate_Lolipop said...

Leh geng ngan aku meaning aku jadi wife no 2? Alhamdulillah..bermadu la kita..hahahahaha.Zaza jgn mare ek?

::LiYa:: said...

hahaha...
malas sket je..
tapi kan...
aku rase die lg pandai masak la dari aku!