Thursday, May 28, 2009

Aku Binatang


... Ini Farah...

Pagi nie sambil aku minum kopi cap Che Nah..aku teringat balik semalam sorang budak tadika (Farah namanya) tanya aku.

Farah: "kakak Dena...kakak Dena(Diyana), kalau bukan orang kakak Dena nak jadi haiwan ape?"
Aku: err..Farah nak jadi ape?

Farah: Farah...Farah (gagap)..nak jadi kucing sebab bulu cantik, muka cantik.

Aku: Owh..tapi kucing suka berak rata2, nanti Farah berak rata2 jugak ek?
Farah: Tak! berak kat tandas lah. ibu marah kalau berak rata2.

Owh..kucing moden la ni, sgt sesuai sbb Farah cantik and berak kat tandas, dia akan jadi kucing pandai.


then kata2 dia buat aku fikir, kalau aku binatang, binatang apa yg seswai dengan perangai aku yer? Aku kalau boleh nak jadi pepatung, sbb lepas "mengawan" aku leh makan partner aku tu.(ni pengaruh dari Animal Planet kat TV)

Hahaha --> sebenarnya kalau aku mahu jadi koala bear, leh tido.

P/S: Pilihan aku kalau boleh sentiasa nak jadi anak kepada ibu aku, x nak jadi binatang.Korang, kalau jadi haiwan, nak jadi haiwan apa?

20 Comments:

ugly duck said...

aku suka konkang sebab mata dier besau :)

I_Hate_Lolipop said...

haha..mata binatang tu mcm pakai spek retro..

DIK AN said...

Saya nak jadi Shaheen Jafargholi.

::LiYa:: said...

hoi hoi...
kamu neh kak dena...
da elok2 jd manusia,
tamo la tanye soklah cmneh...
hahahaha....

I_Hate_Lolipop said...

Dik An: aku suka dia, sbb lesung pipit sgt cute..

Liya: bukan la, ini cuma nak tahu. sbb kadang2 budak2 punya idea klakar tp menarik ~ kita jadi haiwan..agak2 kamu apa? aku rasa kamu siput sedut (pemalu)

Rudy said...

mahu ada super power !!

adwani said...

huhuh

adwani said...

aku nak gajah..bes..leh pijak owg

I_Hate_Lolipop said...

Rudy: Super power? beli la kat kedai.

Adwani: hahaha..gajah? tapi nanti ko sakit kena dera kat siam.

Anonymous said...

sy nak jadi itik - ming2 dlm wonderpets.

mr. azizan said...

sek bek siFarah tu tak tanya ko "kakak dah kawen nak anak brapa? msti ko senyum sumbing nak jawab ahakz. aku tak mau jd sesapa tapi aku suka tgk anak kambing!!tergedek2 ms lari haha

::LiYa:: said...

hahaha...
siput sedut?
aku tak time!
aku tak time!

I_Hate_Lolipop said...

kau patut syukur aku nak bg siput sedut.better than siput vavi.

I_Hate_Lolipop said...

mr.azizan: ahaks..aku jawap je, "kalau boleh, akak nak anak satu team rugby"..

j4l4k said...

Jadi homo-sapien lg senang drpd jd heiwan.

~ilyanie_usyuk~ said...

jadik rabbit lar hahaha~

I_Hate_Lolipop said...

j4l4k : haha, jadi homosapiens? apa yg senangnya?

ilyanie: kamu jadi rabbit, aku tangkap panggang depan rumah.

adawiah.zaini said...

nk ape2 haiwan yg suke tido.
zzzzzzzzzzzz

I_Hate_Lolipop said...

koala bear la...

my-yum said...

jd pebguin name skipper dl madagascar.. owh tp tu cartoon.. =D