Saturday, May 30, 2009

Haram or Harus for Better Future?


Semalam aku hang out dgn member aku, si Noni (nama tipu). Talk and talk, then ntah macam mana, kuar story tentang Anak tak sah taraf . Noni cakap kalau dia pregnant but not married, dia akan buang janin tu.

Okay sekarang ni aku fikir ada benar jugak apa kata Noni. Lebih baik buang daripada budak tu kena cemuh sampai mati - orang kata anak tak sah taraf ni, malang 7 keturunan. Tu satu hal, lagi satu nak tutup mulut orang susah, pastu nak jaga aib mak bapak lagi. Memang agak masuk akal..

Tapi HARAM, Dosa Zina dah ada, pastu tambah Dosa bunuh lak. Sure sampai mati akan ingat hal hitam ni. Tapi pelik sebab aku pernah dengar member kepada member kawan aku 4 kali buang. OMG ~ mungkin dia tak ada hati atau mental dia paras lutut kot.

SELAMAT tapi untuk sementara (bukan kat akhirat) ?

So untuk sesiapa yang rasa nak abort baby tolong tengok citer JUNO. Citer ini sangat best .


P/S: renung2 kan dan selamat beramal...

Anak tak sah taraf = anak luar nikah
Buang/abort = gugur janin

18 Comments:

Rudy said...

4x tuh????? wow, she is vast!

peAnut said...

yeahh..
thOse yg 'terkena' ngn en3
ni mmg ptut tgk junO..

::LiYa:: said...

jln plg slamat ialah elakkan zina...
huhu...
wallahualam...

I_Hate_Lolipop said...

Rudy: Vast?? org mcm tu mmg tak patut wujud dalam dunia ni la rudy.

peanut: yup, juno sangat membantu

Liya: itu memang berkesan,cuma kadang2 ada yg terjebak, then gelabah ayam bila ter besar perut.hiks

Rudy said...

Juno story about what? pregnancy kah?

::LiYa:: said...

yg da terjebak tak bley wat pape la!huhu....

mr. azizan said...

emm mak kucing pon sayang kat anak dia.. pe la manusia ni. anak tu tak bersalah.

j4l4k said...

Kiamat makin hampir...Ha3

AKU pesan pd diri AKU dll.Jaga line korunk bebaek klau nk slamat dunia & akhirat tp jgn juga lupa pesan pd yg dh redline supaya taubat jgn hanya tahu buat.Tp siapalah KITA ini???

"Apabila nafsu+syaitan menguasai jiwa iman tiada guna lagi"

I_Hate_Lolipop said...

Rudy: story ttg nak abort tapi then cancel.you should watch this movie!

Liya:yg dah terjebak tu biar je, tuhan tahu nak balas.

mr.azizan: ibu kucing mmg sayang anak.kalau ibu ayam?? *lol

I_Hate_Lolipop said...

j4l4k:

kiamat makin hampir - itu yg aku letak headline kat friendster. mmg rasa kiamat dah dekat.

jaga line sendiri?..insyaallah selagi hati masih beriman selagi itu syaitan usik pun masih kebal.

yang redline. harus taubat, kesilapan lalu x bererti diri tak berguna kan?

za-za said...

yap... yang penting kite jage hal sendiri.. hal org kalau kite advise sekali tak jalan.. better jangan la.. tuhan mmg dah tetapkan kalau dah haram lagi manusia nak buat.. itu pentingnye iman dan ibadah.. kalau tade dua2 tu.. dorang takkan dapat nak bezakan mane yang baik dan mane yang buruk...

one more thing.. ini terjadi dikalangan member aku.. dlu dia punyela kutuk mane yg ade pakwe.. sekali dia sendiri yang terjebak dan ter *****.. moral of d story kite sbg manusia jangan mengutuk malah jaga diri sendiri supaya tak terjebak.. ngehngehngeh...

I_Hate_Lolipop said...

whoaa~ 1st of all i do care because she is my bestfriend. MYOB tidak boleh dipakai ketika ini.

setakat ini i'm ok..insyaallah, tak terlibat lagi sampai nak buang2.huhu

za-za said...

lor.. mksd aku boleh nak advise ur best friend tu.. tak salah.. cume kalau bole elakkan je la mende2 zina nih.. dats all...

DIK AN said...

I'm pro-choice. Anyway, Juno memang gempak! Tak sangka plak si Shadowcat mampu bawak watak orang mengandung.

ugly duck said...

kawan aku dulu slalu projek ngan tunang dia...slalu tunang dia preg..
tapi 1 bulan je la...
dia bagi tunang dia makan "makanan tajam" cam air tebu, n memacam lagi...nak kasi tumpah darah...

citer juno tu ok tak? citer baru ke?

I_Hate_Lolipop said...

Dik An: mmg best.klakar gila bila dia nak abort.

ugly duck: sian giler pompuan tu.sure sakit giler.bahaya ooo..nanti leh rosak organ.

citer JUNO best, sbb tu menang Award MTV.

Budak Terbang Pakai Kadbod said...

diorang nie kan....main pandai..
kondom tak reti nak pakai..

kalo tak nak pakai kondom tue..pancut lah kat luar...

tue pun nak kena ajar ka..

I_Hate_Lolipop said...

nak buat macam mana...diaorang tak pandai...blajar tak abis khatam.