Sunday, March 7, 2010

Pad Dikhalayak Ramai

Owh, semalam aku gi Guardian Pharmacy nak beli pads sbb ada petanda nak period. Tetiba time nak bayar kat kaunter,

Cashier: Dik, hari ini takde plastik yer.
Aku: Takde? abistu mcm mana nak bawak? (sambil malu2 tunjuk whisper)
Cashier: Hari sabtu je takde dik, kerajaan Selangor dah tetapkan. Tengok notis.
Aku: owh ok. (aku diam sbb aku tau, cashier tu takleh bantu pun)

dgn bangganya aku bawak keluar mende ni di khalayak ramai (dan masa yg sama tlg aku memberitahu org ramai bahawa aku sedang period!) Damn!!!



and aku dapat rasakan masa tu lelaki2 tgk aku semacam..cis!

YES I'M HAVING THAT BLOODY PUSSY, SO?

P/S : Kalau yer pun nak banteras guna plastik. Leh tak replace dgn paper bag ? Aku ok lagi (naik motor ada raga), kalau yg jalan kaki, xde transport? nak angkut suma barang tu mcm tu ke? Bingai ~

30 Comments:

Daffodil D said...

ha ha. sedih giler kot. sabar je lah~ ^^

I_Hate_Lolipop said...

kadang2 org tak fikir abis bila nak selesaikan satu masalah..hurmm...

peAnut said...

ak xdpt bygkn,
nek kmuter, lrt bwk pad
cmtuhh..durhhh~

j4l4k said...

Ingat...!!! lain kali bwak beg guna semula setiap hari sabtu utk org2 yg duk selangor aje...AHAHAHA!!!

matjang said...

weh aku gelak guling2 baca ko punya pos ni....

YES I'M HAVING THAT BLOODY PUSSY, SO?

tp ko x agak2 nak mencarut kan,,,hahaha

Malas Sign In said...

keh keh keh..

misztasya said...

hahaha kalo aku xkisah pun tgk org jln2 bwk pad :P normal sume org pompuan period

I_Hate_Lolipop said...

peanut: hahaha..renung2kan..

j4l4k: haha..x kuasa aku nak bawak kemana saja.

matjang: mencarut memberi kepuasan pada aku..haha

sharuk: ketawalah engkau...ketawa..

misztasya syg: haha..tapi agak2 la ni aku bawak pakai tgn kot.

wenkhadi said...

ayat ko kemain lg tensen...haha...(kat jusco aku dapat paper bag)

Paan said...

So, usulkan la cadangan pada pengilang2 pad di Malaysia. :P

I_Hate_Lolipop said...

wenk: jusco dah pakai paper bag? cemerlang!...

Paan: ni patut usulkan pada org kedai, xde kaitan ngan kilang pad. haha

vidadarisakura said...

fuh.nasib baik x duduk selangor suda.

hee

Melissa Mjb said...

haha. xleh blah btul. ni mmg kes aniaya dowh. kalo aku tgh PMS time tu mmg aku hempuk cashier guardian tu ngan PAD 20keping. xkire la die xbelasah ke ape. mmg xleh terima btul kes2 cm ni.

I_Hate_Lolipop said...

vidadarisakura: kau kan vidadari, sure duk kayangan :p

melissa: nasib aku PMS sikit je..kalau x meracau habis kat depan kaunter..ngeh2

xeezan said...

emm.. nasib baik aku tak de masalah datang bulan :p
Ye la patutnya ada la inisiatif sediakan beg kertas ye tak.
Kalau nak kenal ko tentu skali aku tenung ko bawa benda tuh, tapi tak la aku maksudkan apa2.. aku kan suka memerhati :-)

~ n i e d a * l i e s z m a ~ said...

syatul,,aku penah mengalaminya jugak,,tp aku x bli pad la,,aku bli air botol,,nsib la aku da beg,,ho3

Paan said...

Maksud I, pengilang haruslah peka dengan keadaan2 mcm ni. So, packaging kena baguslah.

mrs.ecam said...

fuhh nsb bek g memane aku bwk beg yg mmg bleh sumbat sume brg...keh3....nie kne ari sab2 jek kn sbb aku salu suping brg umh ari ahad

I_Hate_Lolipop said...

zan: apa yg kau suka perhati tu? isk2..

nieda: kau takpe lagi air botol..sian aku (T_T)

Paan: wah, kaulah lelaki yg paling peka akan wanita. (tp kalu packaging bagus, harga pad akan naik. skang ni pun RM 6 + utk 8 pad whisper)

mrs ecam: skang ni terpaksa beli awal before hari sabtu.supaya x menyusah diri sendri.

blueCITY® said...

salam..

akak pun dah kena sabtu hari tuh
tapi dia jualkan
kena la bayar 20 sen
kan kempen go green tuh
ada faedahnya
heeeeeeee...

moral:
kita akan lebih hargai plastik tu
sebab kita bayar bukan free

huwaaaaa

I_Hate_Lolipop said...

kak blue: tahu, kalau kat tesco, IKEA kena bayar 20 sen.tapi di Guardian Pharmacy, dah tanya. xde plastik. kira HARAM terus guna plastik.

Signorina Syima said...

oklah tu... sebab:-

1. perogol tak kan rogol ko sebab berdarah

2. bangga la sikit, sbb kita antara perempuan normal yang tiap2 bulan reproduce ovum (subur la tu)

3. salah satu medium pengiklanan bergerak~ ko claim kat whisper utk royalti tu...

I_Hate_Lolipop said...

signorima: walaupun kata2mu itu ada berasas jugak.tang royalti tu aku suka...nanti aku gi kilang tu.

MUNAH said...

kemaluan gile~
pergh!

I_Hate_Lolipop said...

yer kemaluan aku sgt malu...huhu

::LiYa:: said...

"kemaluan aku sgt malu"???
budus!
hahahahaha...
aku nak wat n3 pasal peod jugak nnti...
aku akan peod pade hari nikah!hooray!

Zia's Mom said...

ok what kalau pp bwk pad..kalau laki camne?sb laki aku beli pad slumber je utk aku..hehehe ;p tp ade beg plastik la..

I_Hate_Lolipop said...

Liya: adakah hooray kau tanda sakit hati?...hahahaha sungguh kasihan kot.

ibu si zia: haha..hello at least laki kau ada pakai beg plastik. teringat adik aku dulu pergi kedai beli pad..ada ke jerit depan umah tanya ada wing ke x..tu lagi senget..huhu

fndrocka said...

wing tu ape.hhu

sorok dalam baju lah...

I_Hate_Lolipop said...

wing tu ada sayap..so xde la terlari2 pad dlm panties masa jalan or lari. so darah takde la kena panties.