Monday, December 27, 2010

Kalau Gagal Kutuk Maki Berkilo!

Nak cari image Harimau Malaya kat yahoo, tapi kuar gambar ni.


Syukur la Malaysia menang. Nasib diaorang menang kalau tak satu Malaysia kutuk team Harimau Malaya tu.

Walau pe pun aku tetap takde perasaan, kalah ke menang ke. Sebab realiti aku tak minat bola. Biar la orang nak kata aku takde semangat negara. Abis korang tu macam bagus sgt. Kalau kalah bola, maki team Malaysia sampai ludah2. Kalau menang junjung sampai langit.

Contoh dulu, Si Nicole David main teror je, tetiba sekali terjatuh, kutuk kata tak layak dapat rumah la..ni la... tu la. Aku jadi emo sebab wujud manusia yg mcm ni.

"Bila kita tinggi menjulang, dikipas kata hebat, dimegah-megah. Tapi bila jatuh berkecai, bukan membantu tapi lagi dimaki"

P/S: Owh aku mengalami fasa perubahan umur ke 25 tahun (mid life crisis- separa menopaus)

9 Comments:

Peminat Katie Holmes said...

setuju ayat kat bawah. tapi normal la maki2 dalam bola.haha

AnisZahra said...

Hahaha, betul jugak. insyaAllah gua hengat donia lagi sbb kalau Msia kalah, gua buat2 taktau je, knon2 tak kenal apa itu bola. -_-' boleh? Haha, tapi kalau menang, boleh la tumpang bangga sikit, nak buat belagak kat bibik indon yg angkuh habis kat rumah gua ni. Hee

Anisa Hang Tuah said...

hah.betullah..kalau kalah mmg kompem ade yg memaki hamun nii

wenkhadi said...

situasi same bila aku kene repeat paper...geng2 bijak pndai (sbb ade soklan spot) memandang sinis...


haha...aku jawab jauh dari tajuk

::FAIZ FARISH:: said...

gambar takleh blah

Paan Ovrtd said...

Kita di dalam kotak yang sama.

Taste Of Life said...

hahaha... i like=)
apepon, majulah sukan untuk negara

I_Hate_Lolipop said...

peminat katie: cuba kau turun main tgk.dapat gol x?

anis zahra: bagus...pastikan bibik tu sedar diri sket.

anisa: yes...sgt benar.

wenk: walaupun lari tajuk, tapi ia masih berkaitan. dan mungkin juga in a same boat dgn aku. huhu

faiz : haha..aku cari kuar yg ni.

paan : yeahh...peace~

hajar : eleh sukan je maju, tapi mentaliti manusia masih lg dunia ketiga.

Shahrul Tanaka Safeai said...

peh dah tua.