Friday, May 1, 2009

Benci + Suka = Abg Guard Ensem


....Owner kereta (eQi kwn aku) yang gelabah. ni pic sebelum kejadian...

Aku rasa sengal je...bukan sbb aku mmg sengal cuma rasa sengal badan, sakit kaki gi jalan2 ngan member pas abis exam semalam. Tapi aku bengang giler kat Abg Guard UM (dia ensem + muda = aku panggey abg la) before masuk exam hall semalam. Tgh aku baca nota secara sgt pintas lalu...tuk..tuk (org ketuk cermin kereta)..

Abg Guard : Assalamualaikum...
Aku : Errr...*pening2 (terpegun - muka dia ensem)
Abg Guard : Saya ckp ni..Assalamualaikum...
Aku & Kwn2 : Waalaikumsalam..

Abg Guard :Nampak tak sign kat depan tu..ni parking utk staff?

Aku : Ek? ada ek?..*tgk luar

Abg Guard : Ni kalau ada staff tau student parked kat sini, kami kena marah.

Aku : Ala abg..kami lagi 5 minit nak masuk hall ni,takkan nak gi parking jauh.


Abg Guard menung jap...aku & member debar2 takut dia suh blah,mende exam lagi 5 minit gi. Then tetiba je dia cabut sticker student bg aku suh simpan dlm dashboard.

Abg Guard :Lain kali jgn parking sini,dah ramai staff complain.
Aku & Kwn2 : Tq bang...tq..*lega tp dlm hati maki2 dia sbb aku dah lupa apa aku baca tadi!


P/S: Abg Guard, kalau aku failed paper ni, jaga kau! Aku masuk minang *wuhuuuuu,yay!

Moral of story : UM ni pun satu, ingat kami student ni ada Lampu pengecil mcm doremon ke? Buat la parking byk2..*mengong

9 Comments:

MSBH said...

oit..ptotnya ko kena halau jer,..ni mesti ko jampi serapah kat abg guard 2..bg flying kiss pe..ish2...hairan gak ni..hahaha...

I_Hate_Lolipop said...

haha..
"Dari kerana mata yg mempunyai kuasa"
alah kau dengki sbb UM xde Gadis Guard yg cun (makcik ganas ada ar)..

MSBH said...

eleh..aku xda ms nk jeles la..buang ms jer..awek2 kat UM ni byk beb..leh pilih belambak..

I_Hate_Lolipop said...

wah statement engkau.kalau peter?kamu nak?

sexylicious+delicious+Grr..= Peter

~ilyanie_usyuk~ said...

Ehemss...
hows ur paper?
is it okey sayang?
Muahahahahaa

gediks kan?

PuTeRa Mak AbAh said...

ko pak guard pun nak balun..ape kes!!!!

Signorina Syima said...

wah wah... kenapa tak snap gambar abg guard hensem tu???

I_Hate_Lolipop said...

putera mak abah : hello,abg guard pun xpe, janji setia.ahh abg guardn*nada gediks

signorina syima: matila nak snap pic dia yg tgh marah2.buat kena makan lempang je kang.

Anonymous said...

satucawankopi.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading satucawankopi.blogspot.com every day.
payday loans canada
payday loan