Friday, May 15, 2009

Sumpahan keturunan ?

Semalam adik aku (bobo the bro) eksiden moto masa balik main futsal. So selepas beliau, maka aku terfikir and buat conclusion, Adakah ini satu 'curse' (sumpahan) atau 'bad luck' yang menimpa kami semata-mata?

Episod kemalangan dari yang sulung ke adiknya adalah :

1. Abg sulung = eksiden kat UPM, patah (masuk besi) kaki kanan.

2.Abg No 2 = eksiden dgn Rapid KL (yg mmg sgt 'rapid') masa last paper final kat UITM, juga masuk besi di Peha.

3. Aku = 3 kali kat UM, cedera ringan-ringan (ringan2???) . Maaf maksud aku cedera biasa (ringan)

4. Bobo the bro = Baru sekali namun akibatnya moto rosak dan x leh main futsal lagi. Haha *padan muka.


...bakul jadi kemek, part depan tak sempat tunjuk sbb mak aku bising time tue...

P/S: Moral of the story, drive or ride carefully. Kalau eksiden mintak pampasan. And aku rasa anak sulung jgn start eksiden, sbb adik2 dia pun akan kena BALA.

11 Comments:

sayalahfaizul said...

salam simpati untuk awak dan your bros. be more cautious next time, instead of keep blaming the fate and bad luck ok. kata orang, kalau dah nak kene,kene jugak... betul x?

tapi abang saye pernah kate, kalau x eksiden, tak herolah! hahaha... saye pun pernah tergolek kat jalan for couple of times

ingat... hati2!!!

matjang said...

hurmmm...ckp kat mak cik mardiah yg pkai spek hitam tu..." ibu tersayang belikan kami kereta seog sebijik"...

kasih said...

Alahai...
Kesiannya...
Harap your bobo cepat sehat...

Kemalangan tiada kena mengena dengan bala atau keturunan...
Kemalangan berpunca dr kecuaian...
Samada diri sendiri...
or Orang lain...

Yang penting2x...
Dua2x pun sakit gak..

::LiYa:: said...

teruk ke adik ko?

blackskin said...

Xdenya abng sulung xcident, adik2 pon kena jugak.

Signorina Syima said...

aik?? boleh macam tu?? i anak sulung.. selalu eksiden.. maka adik2 kena tempias la nanti??

ish... tak patut....

I_Hate_Lolipop said...

sayalahfaizul: tergolek2 diatas jln adalah seronok tambah2 ada laki macho tlg angkat *ahaks

matjang: aku akan mintak setelah mak aku ganti si Rosmah (ala bini PM tu).

kasih: thanks for the wish, dia akan sihat sbb x sabar nak usha awek kat uitm nanti.

liya: boleh la, xde la teruk sgt.aku risau mental dia jer takut rosak.

blackskin: haha..org tua2 kata "ank sulung jadi contoh pada adik2"..maka kami ikuti contoh itu.

signorina syima: mungkin?? sape tau kan..u tunggu je, masa masih pjg.conclusion sebenar masa dah tua/ mati nanti.

~ilyanie_usyuk~ said...

Rasanya moto ko kena mandi bunga la weyh
HAHAHAH~
rendu nak makan sup Juara ngan u my dear n Eqi tersayanggg

=)

I_Hate_Lolipop said...

aku juga rindu sgt..
tambah2 nak tgk muka si pelayan yg unik tu.hahaks, unik ke?

aLiQ_UM said...

ko jln kaki jela...
xcercise...
bru krus skit...
hahahaha......

I_Hate_Lolipop said...

woi...
nanti aku kurus lah..on da way ni.