Monday, February 22, 2010

Fuck You Menopause!!!


Cuti sem break ni aku drive dari Kuala Kangsar - Temerloh - KL (sumpah penat). Tambah2 sepanjang jalan aku asyik kena bebel ngan mak (apa buat ada je kena tegur ngan maksu aku pun kena bebel dgn mak).

Aku: Mak jgn la marah2..kenapa emo ni mak?
Mak: Mak ni dah tua..dah menopause pasai tu la mak emo.

Situasi 1

Mak: Haih..jgn bawak lebih dari 100 km/j
Aku: Mana ada mak.
Mak: Tu tadi 120?
Aku : lah...dah nak potong lori, takkan nak bawak 90 je plak.
Mak: Jangan2..mak gayat.mak ni dah tua.nanti sakit jantung.*nada simpati dia
Aku:............. *sabar

Situasi 2

Aku: Mak, ni nak masuk kiri ke kanan?
Mak: kiri...kiri...kakak tak baca ke signboard tadi?*nada emosi dia
Aku: nak confirm je mak..
*2 minit lepas tu....
Mak: Kamu ni dah salah jalan kakak. kita kena naik flyover tadi.
Aku: Loh? tadi mak kata kiri jgn gi kanan (flyover).
Mak: Mana ada mak ckp..! (bebel free)

Dan byk lagi situasi yg buat aku pening sikit ngan kerenah mak aku ni. mungkin la jugak sbb dia dah menopause, mengalami zaman tua. Tapi sbgai anak aku mampu diam and dgr je la apa dia ckp. Fuck you Hormone..!! kasihan mak aku jadi mangsa hormon tak stabil.

And ini ada sikit gambar aku gi majlis kawen cousin aku, mak gunakan aku sebagai photographer tak bertauliah. Kawin...kawin...kawin...arghhh~









P/S: Baru2 ni aku isi KPLI, semoga aku dapat jadi cikgu (sbb mak aku nak sangat aku jadi cikgu dan duduk dgn dia)....hurm...~ I LOVE MAK SO MUCH

16 Comments:

Shahrul Tanaka Safeai said...

eleh..

wenkhadi said...

suh mak ko makan jamu

zan-xray said...

Mak ko antif lagi ya ke hulur ke hilir... kira ok la tu.
Gambo ko takde ke hehe

Mr Swat said...

huhhuhuu....... mak jun kuat salasa....

Daffodil D said...

mak aku dah menopuase tapi masih sempoi. he he.

I_Hate_Lolipop said...

sharok:eleh lelelele...~

wenk: ade eh jamu utk menapause? teror gak ko.pernah guna?

zan: mak aku mmg kaki jalan. cuma kaki dia dah sakit sikit 2 3 hari ni.gambar aku xde..aku org susah xde gambar (T_T)

Mr.Swat: wujud ke jamu tu? aku nak beli ar.

daffodil: mak aku mengalami stage awal menopause kot, tu yg emo giler.

misztasya said...

ko nak jadi cikgu ape diyana??ngajar budak2 how to make a baby ke?lol...

I_Hate_Lolipop said...

hahahaha...mungkin aku boleh didik diaorang sikit2 bab tu.

::LiYa:: said...

mau jd cekgu?
welcome to d club babe!

I_Hate_Lolipop said...

insyaallah kalau ada rezki, tapi aku nk sambung master la nyah in planning..giler lari bidang tetiba jadi cikgu.ni suma nak jaga hati ibu tersayang (T_T)

::LiYa:: said...

tak bes weh jd cekgu...
huuuu....

I_Hate_Lolipop said...

hahaha..x membantu langsung!

misztasya said...

tgk nyah pun dah nyesal haha catul xpyh jadi cikgu ko xsesuai..pujuk hati ibumu..ko nak keje lain haha

I_Hate_Lolipop said...

hahaha...tu la pasal.pening!

Signorina Syima said...

ko ingat keje cikgu best?? time cuti pun kena keje... hahahha

mak "kita" (sebab aku kembar afida) memang rawk kan??

I_Hate_Lolipop said...

rawk?....dia adalah sgt emosi sekarang...huff~