Wednesday, April 14, 2010

Persatuan Salah Cakap


Kadang2 kita tak perasan yang kita cakap salah, dan kadang2 meaning tu leh jadi lain hanya kerana satu perkataan je yg salah.

:: kerana mulut body mungkin binasa ::

Baru2 ni aku hang out ngan member aku - sembang2 pastu :-

suspek : Val Rue ( nie id facebook dia)
tempat: Dalam kereta on the way gi makan

Ayat Salah: Aku nak main Tuan Haji !
Ayat Sepatutnya
: Aku nak main dam haji!


Tuan Haji tu staff kat tempat keje si suspek ni. dia dah tua pun, dah tak kuat, dan Tuan Haji ini sudah berkeluarga serta bercucu. haih~

P/S: Berhati2 ketika bercakap, anda bakal dibahan oleh kawan2. Owh aku nak promo satu group kat FB ni, kelakar siot baca mcm2 org ada. klik ----> Persatuan Salah Cakap

15 Comments:

Paan said...

gila. group macam tu pun ada ke?

POSH76 said...

think before u said...tp kdg2 terbabas gak hehe

laila said...

kekadang tercakap apa yg ada dlm pala hotak
tu yg jd berterabur
huhu

::FAIZ FARISH:: said...

ops....

Atan Athen said...

dkt FB ap group pon leh wat....
nk wat group kami suke kentut la

tia said...

selalu salah cakap...:(

wenkhadi said...

dulu kekwan aku wat list perkataan salah kat dalam bilik...

cam:
pejam celik = pejam tido

aku takleh tido r...dari td duk pejam tido...

hehe....macam tu la contohnyer... :P

[z@ck] said...

hahahaha..
main tuan haji???

smalam aku baru lepas main dam aji online.

zan-xray said...

aku sekarang belajar dari seorang kawan tu dia kata
"cakap apa kau nak cakap .. sesekali ko kena belajar mencarut jugak"
Aku rasa lebih bebas.

a.ni.s said...

haha.dah selalu dajal kan kawan2 kat persatuan salah cakap tu.sumpah best!

I_Hate_Lolipop said...

Paan: ada..ko join la. ada yg kelakar giler...

Posh: me neither...hihi

Laila: sama...kadang2 je la..hihi

faiz: opss i did it again..

Atan Athen: buat lah group tu..aku akan join.hahaha

Tia: nak tutor bahasa melayu x? i leh ajar.haha

wenk: nasib pejam tido..kalau pejam mati? batu nisan la jawabnya~

zack: haha.."main tuan haji"..sgt bau lucah.

Zan: sape la kawan ko tu..hahaha. tapi yer la, kadang2 bila ko ckp..ko rasa puas dan tak lah darah tinggi naik.

anis: kan? sgt best...i loike this group.

matjang said...

hahaha, lawak dowhh

val ada ckp dia nak main ngan tuan haji ke

fndrocka said...

takleh ckp byk dgn kau la..kang salah ckp kau bahan

bspotgurl said...

Cakap over the limit pun boleh

I_Hate_Lolipop said...

fndrocka: haha..ikut mood ar, kalau aku rasa nak bahan.

bspotgurl: tapi jgn over sgt...bahaya~