Saturday, May 1, 2010

AKU <--- Kureng ~


Aku sedar aku banyak kurangnya...sbb tu aku kadang2 tertanya kenapa dia sayang aku? 




SILA LA DENGAR LAGU INI DI BLOG KAWAN SAYA PINAD (lebih clear)
CLICK/KLIK/PRESS>>> PINAD CUTE GILER

:: Ini Pinad ::

150 Juta 
(Ini tajuk lagu bukan permainan JUTARIA)

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea
“Dia mungkin keras bila bersuara
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“Syg mungkin baran tak kira masa”
“Tapi syg tahan kalau salahnya saya”
“Syg mungkin saja keras kepala
“Tapi syg manja bila kita berdua

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
rahsia kita berdua

P/S : Aku suka lagu ni, ye aku pompuan yg banyak kurengnya... korang terus je ke link dia. blog dia pun best (^.^)  boleh download lagu tu kat blog tu.

14 Comments:

peAnut said...

saye cute tp xgiler ok.hehe
love the song kn babe!

I_Hate_Lolipop said...

ye ye...kau tak giler...tapi sungguh comel tambah2 bersama abg rugby kau Aman..huhu

zan-xray said...

best jugak kan..
bersahaja..

kOkO cokeLaT said...

kim salam kawan awk ni..
ckp saye nak kenal ngan die..
die cute la~~~
ahahaaiiiii~~~~~

I_Hate_Lolipop said...

zan: suka la tu zan sbb ada awek cun nyanyi..hihi

koko: bukan ke awak sudah kenal sama dia??

kOkO cokeLaT said...

loli loli pop:

adehhhhh, lawakku x menjadik~~
ahahaha~~~~

zan-xray said...

hehehe.... ko ni macam tau tau je.
Aku jugak peminat ko gak. Ahakz
Bila nak masuk youtube dengan gitar ko skali ni

tia said...

nak download! wondering..fynn jamal tuh.

Melissa Mjb said...

aku suke sume lagu fynn jamal. songwords die sgt jujur. hehe

dafFodiLs (",) said...

erm 1st time dgr,simple & meaningful..

dila john said...

sebab aku tengah frust,
aku tengah layan over and sampai tua.

haiishhh... aku ingat nak cuba buat lagu.
kehkehkehkeh

I_Hate_Lolipop said...

koko cokelat: hahaha...kau gagal!

Zan: nanti la, aku nak si Dia dengar dulu..*wink

Tia: yes itu fynn jamal yg cumel.

Mellisa: A'ah sgt jujur, apa dia ckp mmg realiti hidup.

Daffodils: enjoy~

Dila: Over tu best gak, suka video dia ngan bf dia kan. kau buat la lagu, leh aku join main kayu tik tok.

tia said...

okay, thanks sebab kenal kan lagu ni..aku dah gila dengar lagu ni ulang-ulang..aku boleh jadi zombie...

I_Hate_Lolipop said...

tia tia...u r so cute..sampai jadi zombie.( actually aku pun dah byk kali dgr sampai housemate kata "tak buhsan ke dgr byk kali"..."I'M NOT ~ " hihihi