Tuesday, May 4, 2010

Jgn Kasi Malu Melayu la..


Before masuk exam hall aku dah cakap kat Si Jacob nak bawak dia gi basuh sebab dah comot sgt (^0^)

So malam nak gi makan aku pun gi la kat Pantai Dalam, KL gi basuh kat Ane yang baik. Tgh syok tunggu turn ada kereta SATRIA NEO CILAKA masuk, pastu buat mcm kedai dia. Amik getah air, cuci2 sendiri. Then ......

Owner Neo: Hello, polish tayar aku jap.
Ane : Sikijap ya.
Owner Neo: Aku nak kau polish sekarang, kau faham bahasa tak? ( nada tengking ane tu)

Ane buat tak layan sbb byk lagi kereta customer nak siapkan.

Owner Neo: Woiii!!! kau dengar tak???? Aku bayar la woi ! %^^$%# (dia mencarut2)

pastu dia blah...dah la tak bayar duit basuh n snow wash. cam sial Melayu mcm ni, belagak tak tentu hal. Jangan jadi samseng lahh!!


:: Si Emosi yang Macam Bagus *hak tuih ::

:: Kawan2 si Emosi yang cara macam kaki pukul la konon ::

P/S: Aku malu giler sbb dia Melayu. Baru kereta Neo, kau dah kecoh mcm hanjing. Patut la tuhan kasi kau Neo je, bukan BMW ke Lancer ke. haih~

19 Comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Dia rasa dia dah cukup Hebatla tu.... (aku walau apapun, tetap Humble... hehehe)

Melissa Mjb said...

smlm pon aku kene dgn NEO CPS. cucuk2 aku. cm sial dowh. diorg ni budget pakai kete paling MAHAL. rase nk tampar jek

zan-xray said...

Geramnya aku dengar orang cakap macam tu Lolipop.
Aku menyumpah ni... apa la orang ni.

zan-xray said...

Geramnya aku dengar orang cakap macam tu Lolipop.
Aku menyumpah ni... apa la orang ni.

bspotgurl said...

kadang manusia bertindak tanpa guna akal yang waras. dan kadang jugak dorang tu PK kalau dah pakai kete NEO ke hap epun dah terase cam pakai BMW tak? ntahlah manusia ohh manusia

Wanie-san said...

eee...teruk gile..
bleh rasa sakit hati..
sian plak ane 2...

bajet de hot??

wenkhadi said...

diorang takde duit...sbb tu wat perangai macam tu.

I_Hate_Lolipop said...

Faiz: ye ke kau humble..? bagus2

Mell: kau buat emergency break tgk..ape2 pun diaorang akan salah nanti.

Zan: kau geram, aku ni malu kat situ sbb Melayu.

bspotgurl: sbb masa tu takde kereta BMW yg besar2 cuci, yg ada taxi, waja, aku si charade dgn kelisa.sbb tu dia naik belang.

wanie: a'ah aku sian ane tu..racist sgt mamat tu.

Wenk: tulah bf aku ckp dia saja kasi alasan buat2 marah sbb taknak bayar..benarkah?

wenkhadi said...

benar belaka..kui2

a.ni.s said...

buat malu kaum je. pelis lah!

peAnut said...

ak pn ade tgk melayu bdoh yg mcm ni masa kt kaunter the store aritu.
ya allah belagak gle ok.
dia p marah2 amoi kt kaunter tu.
tau la customer tp xleh sabor ke?
mmg ak mnympah ngn spesis melayu bdoh n belagak nihhh!!!!

dila john said...

haiisshh..
orang perasan bagus memang camtu,
ke kau cun sangat? nak tunjuk macho la tu. hahahhaha

('',)MiSs mRs.SaMsOL said...

org cmtu biar pastu kene langgor lori mati hhahah padan muke kan..malukan org melayu sgt biadap!!

I_Hate_Lolipop said...

wenk: :)

anis: nak buat mcm mana..otak sempit.

peanut: nape kau tak sepak je dia?

dila: aku tak cun...dan dia x macho langsung..wahaha

sygku jua: haha bukan mati langgar lori la, mati gilis keretapi baru best.

tia said...

sebab tu aku tak kisah kalau dilanggar merc atau bmw, sebab aku taw tu kereta orang2 kaya..kalau yang langgar aku tu setakan satria neo..ada aku panjat kereta dia mengamuk..baru satri kut..perangai cam lancau..melayu macam tu berlambak sangat..macam dia bagus sangat..pening gila dengan orang macam tu..

enyheartsdiamond said...

damn! mentang2 bawak neo engat bagus la tu?

I_Hate_Lolipop said...

tia: lagi satu kalau kena langgar dgn traktor kau still leh mintak duit..mintak kat kontraktor dia .

eny: dia rasa dia bagus...huhu~

j4l4k said...

Mental illness... :)

I_Hate_Lolipop said...

hihihi yup...100% agree ~