Wednesday, June 9, 2010

Bahasa Melayu itu kewl


:: Ini aku amik dari FB member aku, style doe si Anja ni::

Anja Lambertz : Perempuan German yang baru belajar Bahasa Malaysia. Kawan kepada kawan aku. At first baca ayat dia okay..but then..err....

Tapi best la dia cuba jugak Berbahasa Melayu, style ~

P/S: Aku nak belajar Bahasa Tamil, senang aku nak tau kalau ada org kutuk belakang.

15 Comments:

poppytizer said...

Cool gila ! yg sekend , kelakar !! HAHA

Melissa Mjb said...

HAHA. walaupon agak berterabur bahasa melayu dia tp mmg cool la Anja tu. memang kena banyak praktis lah.

kau belajar bahasa tamil? lidah kau dah start bergulung ke belum?

peAnut said...

kau xrase si anja tu
guna google translate ke??
len mcm je yg second tu..hehe

I_Hate_Lolipop said...

poppytizer: kan?...terus pusing itu kepala..haha

Mell:haha...kira ok la, org German nak ckp melayu. Lidah aku buat takat gulung,dan siap simpul mati~

Pinad: rasa, sbb tu tunggang terbalik..hihi

wenkhadi said...

lawak2..
mcam aku tengok dvd citer spiderman..kai subtitle malay.

f**k U - bsetubuh kamu
peter parker - peter penjaga tempat letak kereta

bangang aihhh

FizahZainal said...

blajo bahasa tamil payah wei..
tergeliat lidah..
kita blajo bahasa jepun je..
org malaysia bkn pndai sgt..
cam kite..hahahah
klu ko nk p clas bahase ak nk join..
nk kutuk org gak..haishhh
cop, ko p kndri nyah x..-->lari topik skit

I_Hate_Lolipop said...

wenk: hahaha...subtitle tu mcm hampes nak mampos. rosak..rosak.
fuck u = bersetubuh kamu?? hahaha
beli la yg ori kau ni pun.

fizah: jom, kita kena daftar kat ghandi memorial ni.
aku tak gi kenduri nyah.

FizahZainal said...

haha..
xde skolah len ke..
ok2
ingt ko p..
ak nk cr mmber p..
dh lme xp kndri kawin nih..haha

FizahZainal said...

haha..
xde skolah len ke..
ok2
ingt ko p..
ak nk cr mmber p..
dh lme xp kndri kawin nih..haha

zan-xray said...

tak baik kan nak gelak walaupun aku rasa nak guling2 jugak.
aku nak blajar bahasa tamil gak.. best kan...

'AQILAH said...

translate kat google ?

I_Hate_Lolipop said...

Fizah: xde skolah lain ar.

Zan: jom join...kau lidah leh gulung x?

Aqilah: maybe....

[z@ck] said...

aku mengambil masa yg lama untuk faham.hahaha.btw..nice effort!

zan-xray said...

LOLIPOP>
setakat nak gulung lidah ckp bahasa tu apa la sangat :-)

I_Hate_Lolipop said...

z@ck: hihihi...penat kot dia nak meng-google je.

zan: kau jgn riak zan..tak tergulung lidah kau kalau masuk peribahasa tamil nadu.