Friday, October 8, 2010

Buaya Makan Tanah Ke?



Ada satu couple sedang dilanda musibah, ketika nangis di bilik air, si perempuan berfikir dan meluahkan perasaan dalam satu ayat. Dan kerana satu ayat maka mereka ber- texting.

si perempuan = N
si lelaki = A

N : Syg...chenta itu saling bersandar-sandar, macam aur dengan tebing. Kalau dtg bencana, tebing runtuh jatuh ke air.

A : Syg i dah jatuh dlm air...takut dimakan buaya.

N :Buaya tak makan tanah. tanah akan mendap dlm hati sungai, selamanya.

A : Adakah i akan mendap tanpa dipedulikan di dasar sungai? sungai Perak?

N : U mendap dlm kasih syg sungai dan boleh jadi u warnakan hati sungai hingga jadi koko.

A : U kata hati i busuk eh?

N : ?? warna tak melambangkan hati. Warna koko tak sekeji yg disangka, warna putih tak seindah yang diduga.

A : Hati koko krunch? Dinda kenapakah dinda sungguh puitis malam buta ini? Kenapa wahai dinda?

Jawapan kepada persoalan kanda tersebut :
Kita saling ditimpa ujian. Jangan diam membisu, U ada I. Chenta itu sangat indah jika kita tahu pasangan itu dibuat untuk melengkapi each other. Kalau U diam dan berpura U okay dengan segala masalah, hubungan kita akan habis. Habis jadi kering dan lepas tu terbiar. Ingat ya, U tanah, I air.

P/S : Jangan takut dengan bencana, berusaha untuk melepasi takut itu :)

12 Comments:

Paan Ovrtd said...

Air apakah beliau? Hahahahaha! Jahat kan komen aku?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

asl laki tu cm sengal je.hahaha..
tp btul la..ai nk try guna la ayat tu..kata kasanova kan.blh?

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

ahaks~


;p

visit my latest entry..
TOYOL
n selamar meramaikan pengikut i ye!
tq!

http://www.owlkieranaa.blogspot.com..

I_Hate_Lolipop said...

Paan: air cincau....*komen kau pada aku sgt positive..

kamen: guna la..selamat jadi kasanova yg berjaya..

ctiey: ??????

PIDUT ASiS said...

entri ni da kaitan dengan kok crunch???hehehe..

sengal gak si A..i dah jatuh dalam air..takut dimakan buaya..hahaha..

Post Terhangat...
Encik Pernah Memancing??

I_Hate_Lolipop said...

takde kaitan....mungkin la kot si A tu sengal. huhu

fndrocka said...

Gilerlah dia punya analogi..aku tak fhm sgt bahasa org bercengkerama ni.kahkah

Daffodil D said...

setuju. :D

Daffodil D said...

simple but meaningful :)

I_Hate_Lolipop said...

fndrocka: satu hari nanti kau akan rasa feeling ini :P

daffodil: hihihi..hati bunga nampak. sgt meaningful. harap si A itu faham.

molmolla said...

erkkkk??

kite sayang ahjussi! tak kait.. hahhaahahah! :D

Signorina Syima said...

uisshh... tersentuh dihati sanubari i...