Thursday, July 5, 2012

Love is complicated - Susah bebenor


                                                               :: My ugly artwork ::
Hari-hari orang cakap pasal cinta, tentang sayang. Tapi erti sebenar cinta tu depend pada orang tu. Selalunya, atau kebanyakkan masa zaman canggih ni orang letakkan wang atau status kelayakkan as their top priority. Tapi betui ada jugak yang jujur ikhlas mencintai tapi ni sangat la payahnye nak jumpa.


Aku ada kisah lawak start tahun ni. Dah 2 3 orang jantan gatei try ngorat tapi belum apa2 dia akan tanya:


 "ni kereta awak ke? ckp la betui2 kereta awk ke? tapi kalau bukan pun xpe saya tak memilih" (tak memilih, motif? dia kereta pun xde. tetiba kata x memilih sdgkan aku x ckp apa pun)


"awak kerja apa ye? sampai boleh beli kete ni"


"senangnye jadi awk, sy ni motor je ada. pinjam kereta. awk sy suka awk lah"


So utk mematikan kegatalan mereka2..maka aku hadiahi dgn kata2 "Ni kereta tunang saya, insyaallah ada rezeki tahun depan kawen" - mmg tak la aku dah bertunang. tapi kalau diizin Allah nak la gak.hahahahaha. So pandai2 la nak cari yang terbaik di muka bumi Allah ni. Yang penting hati mau ikhlas. InsyaAllah~


"Love is complicated: Full of sacrifice and compromise, btw compromise is just another word for love, cinta, sayang"


P/S: Wah blog dah upgrade canggih. pening kepala gak la nak mencakor (kata org Perak) mencari click apa...nak click mana. Btw, sungguh lama tak berblog, nak start balik menulis rasa hati dlm tenet ni. 

5 Comments:

nanieybarnieylurviey said...

sila update!!! da lame tunggu nih.. finally :P

MaMa AFiF said...

update please.....dah lama blog ko bersawang

I_Hate_Lolipop said...

naniey: dah update ni, setelah sekian lama. takde hot story so...buat masa ni nk melawat blog2 member..lama x baca kisah mereka including u.

mama afif: bukan stakat bersawang, ni siap anai2 pun leh buat rumah. haha

Ms AiReEn MoHd said...

hoiii...aku kabo baik...cume aku malas nak update...ko ape citer...sunyi skang blog ekkk

I_Hate_Lolipop said...

Hai reen: blog sunyi biaselah..aku busy jd kuli.