Wednesday, June 16, 2010

Kalau Boleh Mahu Ganti Kau


Kawan/housemate aku yg baru2 ni aku post utk birthday dia eksiden. Kaki dia patah "tebu".

Tapi ada satu moment yg aku nak share. Masa ni sangat tersentuh hati aku. Tengok dia meraung nangis2 panggil nama aku. Tapi aku tak leh pergi kat dia sebab doctor tak bagi. Masa ni aku sian sangat. Lepas tu, dia nak buang air. Aku cepat2 tolong dia, dia taknak nurse buat.

H = Hajar
A = Aku

H: Sorry weh aku susahkan kau.
A: Takpe, hari ni aku tlg kau pulak. Kau dah byk tlg aku.
H: Sorry babe..syatul aku rasa air meleleh.
A: Takpe, aku lap.
H: Sorry babe, kotor tgn kau.
A: Takpe...kau jgn ckp byk leh? (masa ni aku sumpah tahan nangis)
H: Aku nak kau curah air.
A: Ok..ok..
H: Sorry babe...sorry..
A: Babi la kau..diam leh?
H: Hehe..ye ye aku diam (cepat2 aku gi toilet basuh mangkuk tu and nangis)

Aku nangis sbb aku sian tgk dia luka. Aku sian tengok dia merengek sakit. Kalau lah aku dapat ganti tempat dia sakit. Perasaan aku seterusnya dangg!! bila dia nangis,

"Kaki aku tak leh gerak..aku nak kaki aku gerak, syatul, tolong aku..aku nak jalan"

P/S: Tak sangka semalam, aku tido dgn dia. Dia kata taknak pergi kerja. Aku ckp takyah la. Tapi kena pergi juga, nak hantar surat resign. Bodoh punya surat resign!! sbb kau la kawan aku eksiden. Please pray for her speedy recovery. Aku sorang dirumah, aku sunyi :(

13 Comments:

aNiSa hANg tUaH said...

sedihnyaa
semoga kawan awk sentiasa tabah
:)

[z@ck] said...

patah dua2 kaki ke beb..
besar dugaan tuhan.
moga dia recover cepat

matjang said...

sedih aku baca kali kedua...smlm ko cerita kelam kabut sgt...jd aku x berapa nak fhm

FizahZainal said...

wei..
bile hajar excident?
die kat hspital mane?

zan-xray said...

malang tak berbau. ambil masa untuk berehat dan baik tu.
Bagus gak ada kawan macam ko, saat macam tu (nak buang air) pun ko sanggup buat, tabik kat ko.
Moga dia cepat sembuh dan dapat kekuatan semangat dari kawan macam ko.

peAnut said...

ya allahhh..
aku sedih sgt bile ko cte
kt fb smalamm..
aku doakn hajar cpt sembuhh!!
weh, msg or heboh2 kt fb
klu hajar da blk kuale..
i'allah ak p tgk die
sblm ak msuk blajar..

Fiq said...

support dia depan belakang ok!

hajar mmg betol2 perlukan syatul sekarang.

jadi kuat untuk dia..!

Melissa Mjb said...

cayalah la. kau mmg kawan sejati. i'm so proud of you. sebak aku. aku harap kawan kau tu cepat recover ok ;)

I_Hate_Lolipop said...

To All: Thanks dan nasihat aku kalau nak gi mana2 rasa tak sedap hati takyah gi. Aku rock,tapi tetiba lak leh feeling nangis tgk dia.aku sedih :(

hellioz said...

lu ok x?
nk gwa teman ke?

gyahahahaahaha~

I_Hate_Lolipop said...

aku okay, xpe aku cari anak ikan suh teman.

wenkhadi said...

bestnye kalo ko ni lelaki...dah lame ajak duk satu umah.. hehe.. :P

I_Hate_Lolipop said...

sayangnya aku dilahirkan sesempurna adalah perempuan.hahaha